Doborac: Pobjeda u Doboju dala je krila

RK Gradačac dočekuje Krivaju

Doborac: Pobjeda u Doboju dala je krila

E. Škorić

Rukometaši Gradačca nanizali su četiri pobjede i došli do izglednih šansi da na kraju ostvare svoj cilj, a to je ove sezone svakako opstanak u društvu najboljih.

Petu uzastopnu pobjedu rukometaši Gradačca tražit će sutra navečer, kada će sportska dvorana Gradačačkog sajma ugostiti Krivaju iz Zavidovića u okviru 19. kola rukometne Premijer lige BiH.

"Nakon gostujuće pobjede u Doboju došli smo u poziciju da imamo dosta realnije šanse za opstanak, nakon slabog nastupa u prvom dijelu sezone. Nije bitna samo ova zadnja utakmica u Brčkom, počelo je pobjedom u Doboju protiv Sloge. Ta gostujuća pobjeda dala je krila ekipi i poslije smo ušli u seriju od četiri pobjede. Zbog takvih rezultata našli smo se u ovakvoj poziciji", kazao je u razgovoru za Radio Gradačac trener Mehmed Doborac.

"Radi se o kvalitetnoj ekipi, posebno je invidualno pokrivena ekipa na svim pozicijama. Radi se o igračima koji su sami vrh bh. rukometa. Tako da će to biti nama veoma teška utakmica. Međutim, znamo protivnika, poznajemo njegovu igru i imamo igrače i ekipu koja je ušla u seriju pobjeda. To su većinom igrači koji nose igru i koji nisu nastupali u jesenjem dijelu", dodaje Doborac.

"Nastupit ćemo u kompletnom sastavu, naporno smo trenirali, tražili odgovor za protivnika i sigurno očekujemo tešku utakmicu ali i da damo svoj maksimum i uz takvu jednu igru da dođemo do pozitivnog rezultata. Svakako da očekujemo i podršku sa tribina.


Podsjetimo, RK Gradačac je seriju započeo pobjedom protiv Čelika (25:22), potom su na gostovanju u Doboju savladali Slogu (28:24), zatim je izabranike Mehmeda Doborca na domaćem parketu namučio Konjuh (27:26). Posljednja pobjeda ostvarena je prošlog vikenda na gostovanju u Brčkom kod Lokomotive.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.