Dobre partije bh. rukometaša u Francuskoj

Odigrano pet susreta 5. kola

Dobre partije bh. rukometaša u Francuskoj

Adnan Beganović

U okviru 5. kola rukometnog prvenstva Francuske odigrano je pet susreta, a dosta dobre partije pružili su bosanskohercegovački rukometaši koji hljeb zarađuju u Francuskoj.

Creteil, čije boje brane naši Muhamed Toromanović i Dejan Malinović, remizirao je sa Saint Raphaelom (35:35). Hugo Descat sa 10, te Malinović sa šest pogodaka bili su najefikasniji kod Creteila, dok je Toromanović postigao tri pogotka. S druge strane, kod Saint Raphaela su najučinkovitiji bili Adrien Di Panda sa pet, te Miroslav Jurka sa četiri pogotka.

Marko Panić, Edin Bašić i Jerko Matulić bili su najefikasniji igrači Chamberyja u pobjedi nad Selestatom (31:29), kod kojeg je sa 12 pogodaka najučinkovitiji bio Snorri Stein Gudjonsson.

Cesson-Rennes, čije boje brani Duško Čelica, pretrpio je poraz u duelu sa Nantesom (30:25). Valero Rivera sa 10, te Wilson Davyes i Jorge Maqueda sa po pet pogodaka bili su najefikasniji kod Nantesa, dok je Mathieu Lanfranchi sa sedam pogodaka bio najefikasniji kod Cesson-Rennesa. Čelica se jednom upisao u listu strijelaca.

Do pobjeda su večeras stigli i PSG, koji je savladao Tremblay (35:26), te Nimes koji je bio bolji od Istresa (35:27).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.