Dobre partije Vražalića i Halilbegovića

Porazi Emsdettena i Eisenacha

Dobre partije Vražalića i Halilbegovića

Adnan Beganović

U okviru 26. kola rukometne Bundeslige danas je odigrano pet susreta, a momčadi naših reprezentativaca Faruka Halilbegovića i Faruka Vražalića, Emsdetten i Eisenach, upisale su nove poraze.

Emsdetten je na domaćem terenu dočekao Flensburg i pretrpio je očekivan poraz uz dobru igru Faruka Halilbegovića. Naš reprezentativac je s pet pogodaka bio najučinkovitiji igrač kod poraženih, dok je Anders Eggert sa 11 pogodaka bio najefikasniji kod Flensburga.

Dobru partiju pružio je i Faruk Vražalić u porazu Eisenacha na gostovanju kod HSV-a (27:23). Vražalić je postigao četiri gola, dok je Dener Jaanimaa sa osam pogodaka bio najefikasniji kod Eisenacha. S druge strane kod HSV-a su sa po pet pogodaka najefikasniji bili Stefan Schroder i Žarko Marković.

U ostala tri susreta postignuti su sljedeći rezultati: Bergischer - Goppingen 28:30, Lemgo - Loewen 24:35, Lubbecke - Minden 30:29.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti