Dobri nastupi Bašića i Panića u pobjedi Chamberyja

Malinović postigao dva gola u porazu Creteila

Dobri nastupi Bašića i Panića u pobjedi Chamberyja

Dž. Mrakić

Sinoć je u okviru 7. kola LNH lige odigrano šest susreta, a nastupe za svoje klubove zabilježila su četiri bh. internacionalca.

Najviše razloga za zadovoljstvo imali su Marko Panić i Edin Bašić, koji su sa svojim Chamberyjem ostvarili treću pobjedu u prvenstvu. Protivnik im je bio Tremblay, a najzaslužniji za pobjedu (28:25) upravo su bili naši internacionalci.

Edin Bašić bio je najbolji strijelac svoje ekipe sa sedam golova, dok je dobru partiju pružio i Marko Panić koji se četiri puta upisao u listu strijelaca.

S druge strane, Creteil naših Muhameda Toromanovića i Dejana Malinovića upisao je drugi poraz u prvenstvu, a bolji od njih bila je ekipa ST. Raphaela (26:30). Malinović je postigao tek dva gola od sedam pokušaja, dok je Toromanović jednom uspio poslati loptu iza leđa protivničkog golmana.

Vrijedi još istaći da je Chartres u sedmom susretu protiv Nantesa pretrpio sedmi poraz, a reprezentativni golman Bosne i Hercegovine Nebojša Grahovac upisao je četiri odbrane od 14 pokušaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.