Dokić: Rano su nas otpisali

Trener RK Derventa pred Borac za SportSport.ba

Dokić: Rano su nas otpisali

D. Vejo

Rukometaši Dervente će u posljednjoj utakmici prvog dijela sezone gostovati u Banjaluci, ekipi Borca.

Ova utakmica 13. kola najelitnijeg rukometnog takmičenja u BiH, nosi epitet derbija. U "Boriku" će snage odmjeriti drugoplasirani i trećeplasirani tim, što obećava kvalitetan rukomet jer i jedni i drugi prvi dio sezone žele završiti na najbolji mogući način, trijumfom.

Iako su ih smatrali za autsajdere prije početka prvenstva, Dervenćani su svojim rezultatima opovrgnuli mišljenje mnogih. Kako kažu, Borac je favorit, ali u Banja Luku ne idu sa bijelom zastavom.

"Jeste, Borac je favorit na ovoj utakmici. To je ekipa koja igra dobar rukomet, mladi su i poletni. Trenutno imamo dva do tri igrača koji su poluzdravi, pa je njihov nastup upitan. Međutim, možemo biti zadovoljni jer niko nije očekivao da ćemo biti treći sa 25 bodova. Rano su nas otpisali. Moji igrači nemaju šta da kukaju već da dignu glavu i gledaju naprijed", rekao je za SportSport.ba trener RK Derventa, Zoran Dokić.

Utakmica između Borca i Dervente igra se sutra od 18 sati u "Boriku".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi