Dolazi li Burić na okupljanje? Šta je Flensburg tražio od Rukometnog saveza BiH?
FOTO - EPA

Čudni zahtjevi

Dolazi li Burić na okupljanje? Šta je Flensburg tražio od Rukometnog saveza BiH?

Adnan Beganović

Rukometna reprezentacija 5. i 8. novenbra će u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo snage odmjeriti sa Njemačkom i Austrijom.

Selektor našeg nacionalnog tima Bilal Šuman objavio je spisak igrača na koje računa za ove utakmice, no pitanje je da li će moći na sve računati.

Naime, zbog pandemije korona virusa klubovi iz inostranstva ne puštaju igrače na okupljanja kao što je bio slučaj prije pandemije, odnosno savezima se postavljaju razni uslovi.

Tako je na adresu Rukometnog saveza BiH stigao mail iz Flensburga vezan za Benjamina Burića i njegov eventualni dolazak na okupljanje. Kako nam je potvrdio član IO Vojislav Rađa, njemački klub je voljan pustiti Burića ali uz određene uslove, odnosno zahtjeva da se nakon svakog treninga vrši testiranje svih igrača.

Pomalo čudan zahtjev, a SportSport.ba je kontaktirao i našeg reprezentativnog golmana koji je istakao:

"Stvarno ne znam šta su zahtjevali. Danas imam sastanak vezan za svu tu situaciju. Koliko sam upoznat dosta igrača iz Njemačke nije dobilo dozvolu da ide na okupljanja, no ja sam zahtjevao da idem pa je moguće da i radi toga imaju neke zahtjeve".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi