Drama u Boriku bez pobjednika

Borac i Nexe podijelili bodove

Drama u Boriku bez pobjednika

Adnan Beganović

Rukometaši Borca i Nexea u Banja Luci su u okviru 10. kola Regionalne lige podijelili bodove (22:22).

Duel Borca i Nexea opravdao je očekivanja. Tokom svih 60 minuta na parketu se vodila prava rovoska bitka, a može se reći da su rukometaši bh. predstavnika prokockali pobjedu jer su u sam finiš ušli sa dva gola viška.

Tokom prvog dijela obje momčadi su mnogo bolje igrale u odbrambenoj fazi, a na golu su briljirali Ljubišić i Šunjić. U prvih 30 minuta golman Borca skupio je osam odbrana, dok je gostujući imao tri više, a na odmor je hrvatska momčad otišla sa minimalnom prednošću (9:8).

Početak drugog dijela pripao je gostima, koji su u dva navrata imali i prednost od tri gola viška (12:9, 13:10), no onda izabranici Dragana Markovića, zahvaljujući sjajnoj igri u odbrani i laganim golovima iz kontranapada prave seriju od 5:0, te tako preokreću rezultat u svoju korist (15:13).

Borac je sve do samog kraja bio u vodstvu, a u posljednjih minut i pol ušlo se pri rezultatu 22:20 za domaće, da bi izabranici Kasima Kamenice sa dva uzastopna gola poravnali rezultat na 22:22.

Borac je imao 40 sekundi za posljednji napad, ali nakon minute odmora Karačić pravi neshvatljivu grešku i tako gostima daje priliku da kući odu sa punim plijenom, no desetak sekundi nedovoljno je bilo rukometašima Nexea da urade nešto više u napadu.

Najbolji kod obje momčadi bili su golmani. Šunjić kod Nexea, te Ljubišić kod Borca, skupili su po 18 uspješnih intervencija, dok su desnokrilni igrači Đukić (Borac) i Lelić (Nexe) bili najefikasniji sa po 8 postignutih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.