Đurđević: Pred nama su veliki izazovi

Rukometaš Borca za SportSport.ba

Đurđević: Pred nama su veliki izazovi

D. Vejo

Pred rukometašima banjalučkog Borca predstoji paklen takmičarski period.

Velikan iz Gospodske biti će domaćin Svesrpkog kupa koji će se održati krajem aprila mjeseca u banjalučkom hramu sporta, Boriku. Na istom će učestvovati četiri ekipe. Borac kao domaćin, zatim dobojska Sloga, novosadska Vojvodina i Metaloplastika.

Svoja očekivanja od ovog turnira kazao je jedan od igrača koji je praktično ekspolodirao pod dirigentskom palicom iskusnog crnogorskog stručnjaka Ratka Đurkovića. Radi se o mladom i talentovanom desnom krilu, Vladanu Đurđeviću koji smatra kako njegov tim može do trona na već navedenom takmičenju.

"Svakako da će ovaj Kup biti velika provjera za nas pred izazove koji nas očekuju kako u play-offu prvenstva tako i Kupu BiH. Vojvodina je prvak Srbije, te mislim da će to biti sjajna prilika da vidimo gdje se nalazimo po kvalitetu u odnosu na klubove iz te zemlje. Igramo pred svojom publikom što će nam biti veliko olakšanje", kazao je za SportSport.ba, Đurđević.

Mladi rukometaš crveno-plavih se osvrnuo i na događaje u domaćem takmičenju.

"Svesrpski kup biti će odlična prilika da se još bolje spremimo i uigramo za ligu i Kup BiH. Vjerujem da sezonu možemo okončati na najbolji mogući način", zaključuje on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi