Đurković: Nadam se da ćemo sutra mi slaviti

Trener RK Borac pred Bosnu

Đurković: Nadam se da ćemo sutra mi slaviti

D. Vejo

Rukometaši banjalučkog Borca u okviru 19. kola Premijer lige BiH na svom će parketu u Boriku dočekati ekipu sarajevske Bosne.

Ovo će biti duel drugoplasiranog i šestoplasiranog tima u prvenstvu. U ovu utakmicu, Velikan iz Gospodske ulazi pun samopouzdanja nakon trijumfa u prošlom kolu protiv Goražda, dok su gosti iz Sarajeva pretrpili poraz od lidera Vogošće.

Međutim, crnogorski stručnjak na klupi crveno-plavih upozorava na oprez.

"Ova utakmica, nosi epitet derbija u predstojećem kolu. Imamo određenih problema kada su u pitanju povrede, ali ne bih detaljnije ulazio u to jer ne želim da to utiče na nas pred naredni meč. Utakmicu sa Bosnom, dočekujemo optimistični. Vidjet ćemo kako će se ekipa snaći bez pojedinih imena u timu. Svi moraju dati 200% svojih mogućnosti kako bi nadoknadili izostanak istih. Bosna je skoro dobila novog trenera. To je tim koji ima mnogo oscilacija u igri, igraju valovito. Savladaju Zrinjski, a zatim izgube od slabije ekipe, s toga se moramo paziti. Svakako da nisu ekipa za potcjeniti. Nadam se da ćemo sutra mi slaviti", istakao je trener RK Borac, Ratko Đurković.

Utakmica između Borca i Bosne igra se sutra sa početkom od 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti