Duvnjak ipak u Kielu

Veliki se otimaju za srednjeg beka Zagreb CO

Duvnjak ipak u Kielu

Adnan Beganović

Jedan od najboljih mladih svjetskih rukometaša, Domogoj Duvnjak, gotovo sigurno napušta redove Zagreb CO i seli se u najjaču evropsku ligu, Bundesligu.

Iako je prije nekoliko dana Duvnjak postigao dogovor sa Hamburgom, posljednje informacije iz Hrvatske govore da će ovaj mladi rukometaš svoju karijeru nastaviti u njemačkom prvaku Kielu.

“Kada je riječ o nama, Duvnjak je novi igrač Kiela. Oni su bili konkretni i mi smo zadovoljni ponudom. Što se tiče Hamburga, mi više nemamo namjeru pregovarati s njima oko Duvnjakovog predugovora. To više nije naš problem”, rekao je direktor kluba Bartol Kaleb za Jutarnji list.

Hrvatski mediji špekulišu da će Zagreb na ime obeštečenja od Kiela dobiti 500.000 eura, te da će sa tim novcima pokušati popuniti prazninu na srednjem beku nastalu odlaskom Duvnjaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.