Dva gola Burića u porazu Gorenja od Hamburga

Dva gola Burića u porazu Gorenja od Hamburga

Nakon pauze zbog EP u rukometu večeras je nastavljeno takmičenje u rukometnoj Ligi prvaka. Odigrane su dvije utakmice osmog kola grupe D. 

Hamburg je predvođen Adrianom Pfahlom, koji je postigao šest golova, te Joanom Canellasom, Kentinom Maheom i Stefanom Schroderom, koji su dodali po pet golova, slavio pobjedu u Velenju protiv Gorenja sa 36:29. Stas 

Skube je kod domaćina postigao sedam golova, dok je bh. reprezentativac Senjamin Burić postigao dva pogotka. Hamburg je potvrdio prolazak u drugi krug, dok Gorenju ostaju još dvije utakmice da pokuša izboriti plasman među 16 najboljih. 

U drugoj utakmici ove grupe španska La Rioja je na domaćem parketu bila bolja od danskog Aalborga sa 25:23. Angel Fernandez i Barabash Tioumentsev su kod španskog tima postigli po šest golova, dok je Andreas Slundt kod Danaca bio najbolji sa devet golova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.