Dva gola Prce u porazu Emsdettena od Gummersbacha

Dva gola Prce u porazu Emsdettena od Gummersbacha

Adnan Beganović

U okviru 1. kola rukometne lige odigrano je sedam susreta, a novi bundesligaš Emsdetten, čije boje brani i nekadašnji bh. reprezentativac Nikola Prce, poražen je na gostovanju kod Gumerbacha (27:23).

Gummersbach su do pobjede vodili Barna Putics sa osam, te Raul Santos sa šest pogodaka, dok je kod Emsdettena sa sedam pogodaka najučinkovitiji bio Jeffrey Boomhouver, aNikola Prce se dva puta upisao u listu strijelaca.

Aktuelni njemački prvak Kiel pobjedom je krenuo u odbranu naslova. Na domaćem terenu Kiel je sa 34:24 savladao Bergischer. Christian Zeitz i Marko Vujin sa po sedam pogodaka bili su najučinkovitiji kod Kiela, dok su Arnor Gunnarson i Viktor Szilagyi sa po pet pogodaka bili najučinkovitiji kod Bergischera.

U ostalim utakmicama postignuti su sljedeći rezultati: Goppingen - Magdeburg 29:31, Wetzlar - Lemgo 26:28, Balingen - Loewen 22:30, Eisenach - Hannover 28:29, Minden - Flensburg 18:23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.