Dva gola Stojanovića u porazu Aragona

Asobal liga

Dva gola Stojanovića u porazu Aragona

Adnan Beganović

U okviru 20. kola španjolskog rukometnog prvenstva sinoć su odigrane četiri utakmice, a prava drama viđena je u katalonskom derbiju u kojem je Barcelona pogotkom Romera u zadnjoj sekundi svladala Granollers.

Početak susreta dao je naslutiti da se Barcelona još nije oporavila od poraza u susretu sa Ciudad Realom, pa su rukometaši Granollersa tokom prvih 30 minuta imali prednost te su i na odmor otišli sa jednim golom viška (16:15). U drugom dijelu Barcelona je malo stisnula gas, a pet minuta prije kraja susreta imala je prednost od 3 pogotka, no Granollers sa tri uzastopna pogotka uspjeva poravnati te osigurati neizvjesnu završnicu. U posljednjim momentima susreta Iker Romero je iz sedmerca donio pobjedu Barceloni te je učvrstio na 2. poziciji. Kod Barcelone sa po 7 pogodaka najefikasniji su Bili Romero i Ugalde, dok je kod Granollersa također sa 7 golova najučinkovitiji bio Svitlica.

Ciudad Real u ovom kolu nije imao težak zadatak. Rutinskom igrom trenutno vodeća momčad Asobal lige pobijedila je Octavio Pilotes Posadu (27:22). Kod Ciudada sa 5 pogodaka najefikasniji je bio Aguinagalde, dok je kod Octavia sa 8 pogodaka najučinkovitiji bio Novica Rudović.

Aragon za koji nastupa naš reprezentativac Vukašin Stojanović pred svojim navijačima nije uspio pružiti ozbiljniji otpor Valladolidu. Gosti su sigurnom igrom došli do vrijedne pobjede (30:25), a najefikasniji u redovima Valladolida bio je Tvedten sa 8 golova, dok je kod Aragona sa 7 golova najučinkovitiji bio Casanova. Vukašin Stojanović postigao je 2 pogotka.

Ademar je teže od očekivanog došao do bodova u duelu sa Antequerom (28:25). Do samog kraja susreta pobjednik se nije znao, no u finišu je ipak presudila kvaliteta igrača Ademara koji su se ovom pobjedom učvrstili na 4. poziciji. Nikola Prce u dresu Ademara nije se uspio upisati u listu strijelaca, kao ni Branislav Obradović u dresu Antequere, dok je nekadašnji bh. reprezentativac Srđan Trivundža postigao 1 pogodak za Antequeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.