Dva pogotka Halilbegovića u novom porazu Emsdettena

Dva pogotka Halilbegovića u novom porazu Emsdettena

O. Lekić

U 25. kolu Bundeslige rukometaši Emsdettena su pretrpjeli poraz na gostovanju kod Magdeburga (34:24), te su tako svoje šanse za ostanak u eliti sveli na minimum.

Magdeburg je bez većih problema savladao Emsdetten, čije boje brani i naš reprezentativac Faruk Halilbegović.

Magdeburg su do pobjede vodili Yves Grafenhorst sa sedam, te Robert Weber sa šest pogodaka, dok je kod poražene momčadi najefikasniji bio Uroš Paladin sa sedam, a Halilbegović se dva puta upisao u listu strijelaca.

Flensburg je bio bolji od Lemga (39:26), HSV je slavio bitnu pobjedu u borbi za Ligu prvaka na gostovanju kod Goppingena (34:32), dok je vodeći Kiel bio bolji od Mindena (32:22).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.