Dva pogotka Panića u pobjedi Chamberyja

Dva pogotka Panića u pobjedi Chamberyja

A. Beganović

U okviru 21. kola francuskog rukometnog prvenstva Chambery naših Marka Panića i Edina Bašića na gostovanju je savladao slabašni Istres (34:26).

Važnu pobjedu u borbi za izlazak na evropsku scenu ostvarili su rukometaši Chamberyja. Timothey N'Guessan sa šest i Edin Bašić sa pet pogodaka su bili najefikasniji kod Chamberyja, dok je bh. reprezentativac Marko Panić dodao dva pogotka.

S druge strane kod Istresa su najučinkovitiji bili Theo Derot sa pet, te Federico Vieyra i Benjamin Massot sa po četiri pogotka.

Aix nije imao problema u duelu sa Selestatom (33:27), Dunkerque je u neizvjesnoj završnici savladao Cesson (22:21), Tremblay je slavio na gostovanju kod Nantesa (28:24), dok je St.Raphael bio bolji od Toulouse (28:27).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.