Dvadeset odbrana Šarića u slatkom porazu Barcelone

Atletico slavio, ali...

Dvadeset odbrana Šarića u slatkom porazu Barcelone

Adnan Beganović

Proteklog vikenda odigrano je 28. kolo španjolskog rukometnog prvenstva, a u derbiju je Atletico u Barceloni savladao domaću momčad (30:29), no i pored toga katalonska momčad će po svemu sudeći odbraniti titulu.

Naime, u prvom dijelu prvenstva Barcelona je u Madridu slavila sa dva gola razlike, tako da je katalonska momčad u prednosti zbog međusobnih duela i ukoliko do kraja pobijedi u oba susreta odbranit će titulu najbolje španjolske momčadi.

Atletico je bio bolji tokom cijelog susreta, a na odmor je momčad iz Madrida otišla sa pet golova viška (18:13). Međutim, početkom drugog dijela serijom 6:0 Barcelona preokreće rezultat u svoju korist.

Rukometaši Atletica nisu gubili glavu i pred sami kraj došli su do toliko željenih 30:28, no u posljednjem napadu Barca smanjuje na 30:29, da bi Atletico imao deset sekundi za posljednji napad, ali izabranici Talanta Dušebajeva nisu bili precizni.

Sjajnu partiju na golu Barcelone pružio je bh. internacionalac Danijel Šarić, koji je imao 20 uspješnih intervencija, dok su Sarmiento sa 7, te Rutenka sa 6 golova bili najefikasniji. S druge strane kod Atletica su najefikasniji bili Abalo sa 7, te Canellas sa 6 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.