EHF kup: St. Raphael i Fuchse u finalu

Francuski tim priredio iznenađenje

EHF kup: St. Raphael i Fuchse u finalu

U finalu završnog turnira EHF kupa sastat će se St. Raphael i Fuschse Berlin.

Iako se očekivalo da će domaći teren i vatrena publika biti tas na vagi, St. Raphael je u polufinalnom duelu protiv Magdeburga priredio veliko iznenađenje i na kraju slavio rezultatom 28:27.

U francuskom timu najviše se istaknuo Caucheteux sa 11 postignutih pogodaka, Lynggard je imao šest, a Sarmiento dva manje. Najefikasniji u timu Magdeburga bio je Musche sa 7, Pettersson je dodao 4, a Bezjak 5.

U drugom duelu Fuchse iz Berlina se osvetio Goppingenu za poraz u finalu prošle godine. Ekipa iskusnog srpskog stručnjaka Velimira Petkovića je slavila rezultatom 27:24, a do pobjede Fuchse je predvodio Lindberg sa 9 pogodaka.

Najbolji u Goppingenu bio je Schiller sa 6.

Treće mjesto između Magdeburga i Goppingena na rasporedu je u nedjelju u 12:45, dok se finale između St. Raphaela i Füchsea igra u 15:15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi