Sramotno je koliko malo će zaraditi pobjednik Lige prvaka u rukometu

Mizerne cifre

Sramotno je koliko malo će zaraditi pobjednik Lige prvaka u rukometu

E. Škorić
Teme:

U toku je završni turnir rukometne Lige prvaka u Koelnu, a danas su mečevi za 3. mjesto i finale.

U finalu Barcelona protiv Kiela igra za rekordnu 10. titulu, a prije toga meč za treće mjesto odigraće Veszprem i PSG.

EHF je objavio nagrade za učesnike završnog turnira i zaista izgleda jako skromno, posebno ako se uzme u obzir koliko zarađuju učesnici u drugim sportovima, naročito nogometu.

Najbolji tim Evrope, dakle Barcelona ili Kiel, zaradit će svega 500.000 eura, finalist 250.000 eura, a trećeplasirani 150.000 eura.

Pobjednik Lige prvaka u nogometu zaradi 19 miliona eura, finalist 15 miliona, a polufinalisti zarade 12 miliona eura.

Top Komentari

amerigo22
Ja stvarno mislim da porediti ova dva sporta je jako glupo. Možemo napraviti paralelu izmedju rukometa i npr. vaterpola, ili kriketa(koji je u Indiji najpopularniji sport) i gdje igrači zaradjuju ogromne cifre s u ostatku svijeta niko ne zna ni pravila...dakle komercijalizacija sporta zavisi od popularnosti i marketinske vrijednosti istog...nema tu pravde ili nepravde...
6 0
Tas14
Ja stvarno mislim da je ovo nepravedno. Ako su već tolike cifre u fudbalu, zašto se ne povečjau plate u rukometu
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi