Poznato deset sigurnih učesnika rukometne Lige prvaka

Samo Njemačka ima dva predstavnika

Poznato deset sigurnih učesnika rukometne Lige prvaka

A. Čaušević

Ukupno 22 tima iz 16 zemlja je apliciralo za učešće u rukometnoj Ligi prvaka u sezoni 2021/22. 

Nova sezona Lige prvaka igrat će se sa 16 timova koji će biti podijeljeni u dvije grupe od po osam učesnika. Za sada je poznato deset sigurnih učesnika.

Na osnovu EHF rang liste timovi iz pet najbolje rangiranih zemalja kao prvaci imaju fiksno mjesto u novoj sezoni. Samo će Njemačka kao vodeća na rang listi imati dva fiksna predstavnika.

Deset sigurnih učesnika nove sezone su: PPD Zagreb, Aalborg Håndbold, Barça, Paris St. Germain Handball, THW Kiel, Flensburg-Handewitt, PICK Szeged, Vardar 1961, Lomza Vive Kielce i FC Porto.

Za preostalih osam mjesta apliciralo je 12 klubova koji će biti odabrani na osnovu niza faktora kao što su dvorana, tv prijenosi, rezultati u prošlosti itd.

Konačna lista učesniak za novu sezonu će biti objavljena u ponedjeljak 28. juna, dok je žrijeb na programu 2. jula u Beču.

Igranju u Ligi prvaka sljedeće sezone se nadaju: HC Meshkov Brest, GOG Handbold, Montpellier HB, Telekom Veszprém HC, Elverum Handball, Orlen Wisla Plock, Sporting CP, Dinamo Bucuresti, Gorenje Velenje, Kadetten Schaffhausen, IK Sävehof i Motor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi