Rukometašica Bihaća otišla korak dalje: Na prvenstvenoj utakmici postigla skoro sve golove svog tima
FOTO: ŽRK Bihać

Erna Muhamedagić nastavlja da impresionira

Rukometašica Bihaća otišla korak dalje: Na prvenstvenoj utakmici postigla skoro sve golove svog tima

H. Zilić

Nevjerovatan statistički podatak stiže nam sa rukometnih terena u Bosni i Hercegovini.

Možemo slobodno reći da je i evropski rekord i nešto što se rijetko viđa.

Rukometašica Bihaća, Erna Muhamedagić (17), najbolji je golgeter Prve lige FBiH ove sezone. Erna je na prosjeku od 18 golova po utakmici što je impozantan učinak, a ova mlada rukometašica jučer je otišla i korak dalje.

Bihać je poražen u Gornjem Vakufu od Sloge rezultatom 59:28, a Erna je od 28 golova svoje ekipe postigla čak 25! Da, dobro ste pročitali, zabila je oko 95% golova svoje ekipe. Za Bihać su još pogađale Dalila Zukić (2) i Jasmina Memagić (1).

Rukomet je kolektivan sport i timska igra dolazi do izražaja, ali sigurno da partije ove mlade Bišćanke ostavljaju bez teksta mnoge rukometne fanove.

Oglasi

Erna Muhamedagić je već bila na meti nekoliko klubova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Austrije. Predviđa joj se dobra karijera. Nedavno je bila i na okupljanju juniorske U19 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Bihać se prošle godine ponovo aktivirao kada je u pitanju ženski rukomet. Ekipa je veoma mlada, radi se sa mlađim igračicama, dosta je polaznica rukometa, djevojčica, a sudeći prema Erni, rukometnog talenta na Uni neće nedostajati i Bišćanke ponovo možemo očekivati u ozbiljnim ulogama u bh. rukometu. Prije par sezona su igrale i F4 Kupa Bosne i Hercegovine.

Erna Muhamedagić se sa 25 golova približa broju od 20 golova po utakmici ove sezone, a do kraja Prve lige FBiH ostalo je još jedno kolo.

Ova mlada rukometašica je ove sezone imala sličan poduhvat kada su u pitanju procenti. Na meču protiv Turbine iz Jablanice postigla je 20 do 27 golova.

Koliko je dominantna u fazi napada pokazatelj je da je Erna ove sezone najmanje golova dala lideru na tabeli i povratnicama u PLBiH ekipi Ilidže. Na gostovanju je Ilidžankama dala 11, a na domaćem terenu 13 golova.

Interesanto, Erna je upravo protiv Sloge u prvom dijelu sezone oborila i rekord kada je zabila 27 golova od 35 svoje ekipe. Sada je popravila taj procenat. Dakle, ekipi Sloge je u dva meča zabila 52 pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi