Rukometaši gostuju Estoniji, pobjeda je imperativ

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Rukometaši gostuju Estoniji, pobjeda je imperativ

Edmir Škorić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Estoniji nastavlja kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo.

U gradu Polva će izabranici Bilala Šumana loviti prvu od dvije moguće pobjede nad Estoncima ovog mjeseca. S obzirom da je Estonija uslovno rečeno najlakši rival u našoj grupi, pobjede se nameću kao imperativ.

Naša najbolja selekcija nalazi se u grupi 2 sa Njemačkom, Austrijom i Estonijom, a na EP odlaze dvije prvoplasirane repreezntacije i četiri od osam trećeplasiranih.

Selektor Šuman će u Estoniji imati mnogo jači sastav u odnosu na duel s Njemačkom, a našu selekciju predstavljat će: Benjamin Burić, Admir Ahmetašević, Alen Ovčina, Mirko Herceg, Marin Vegar, Nikola Prce, Mirsad Terzić, Dino Hamidović, Josip Perić, Marko Tarabochia, Dejan Malinović, Marko Panić, Ibrahim Haseljić, Vladimir Vranješ, Igor Mandić i Gafar Hadžiomerović.

Meč počinje u 18:30 sati i BiH je svakako favorit, ali definitivno Estonci nisu za otpisati, a to već danima poručuju i naši igrači i članovi stručnog štaba.

"Estonija je puno bolja ekipa nego što je ranije bila kada smo igrali protiv njih. Gledali smo ih protiv Austrije, ekipa su koja dosta trči. Ali ako se dobro spremimo, možemo odigrati tamo jednu dobru utakmicu i donijeti dva boda, a onda i kod kuće pokušati pobijediti", rekao je ranije naš rukometaš Vladimir Vranješ.

Benjamin Burić, sjajni golman Zmajeva, smatra da su ovo najvažnije dvije utakmice za nas u kvalifikacijama - ova večeras i ona 10. januara u Bugojnu protiv istog rivala.

"Većinom smo prošli najteži dio priprema i sada već ide uigravanje. Dobro ide sve svojim tokom, hvala Bogu svi su došli na okupljanje i nema povrijeđenih. Spremni smo za ove dvije vrlo bitne utakmice za nas. Od Njemačke smo izgubili, ali za nas tek sada kreću kvalifikacije protiv Estonije i to su dvije najvažnije utakmice ako mislimo da se uključimo za to najbolje treće mjesto ili prva dva mjesta", kaže Burić.

Do sada smo odigrali jedan meč i to u Njemačkoj kada smo hendikepiranim sastavom poraženi uz veliku borbu i dobro prikazanu igru. Njemačka i Estonija imaju po utakmicu više od BiH i Austrije, a trenutno stanje na tabeli izgleda ovako: Njemačka četiri boda iz dvije utakmice, Austrija dva boda iz jedne utakmice, BiH i Estonija bez bodova.

Top Komentari

Tas14
Ponos! Upišite nas u historiju još jednom momci
4 0
Mowzilla
Samo hrabro i srce na teren kao i uvijek ⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi