Faruk Vražalić srušio veliki Fuchse Berlin

Bundesliga, 19. kolo

Faruk Vražalić srušio veliki Fuchse Berlin

Odigrano je pet utakmica 19. kola rukometne Bundeslige, a sjajnu partiju u pobjedi Eisenacha nad Fuchseom pružio je naš reprezentativac Faruk Vražalić.

Veliko iznenađenje priredio je Eisenach pobjedom nad četvrtoplasiranim Fuchse Berlinom rezultatom 23:22. Gosti su na pauzu otišli sa jednim golom prednosti, ali su u nastavku domaći rukometaši zaigrali bolje i došli do važnog trijumfa. Faruk Vražalić bio je ključni igrač u pobjedničkom timu sa osam pogodaka.

Duel prvoplasiranog i posljednjeplasiranog tima na tabeli Kiela i Emsdettena očekivano je pripao domaćem timu rezultatom 35:28. Faruk Halilbegović postigao je pet pogodaka, dok se Elvir Selmanović nije upisivao u strijelce.

Tijesno je do pobjede na domaćem parketu došao i Gummerbach protiv Lemga rezultatom 33:32, dok su bodove podijelili Melsungen i Lubbecke, 28:28. Siguran domaćin bio je Minden protiv Hannovera rezultatom 29:25.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.