Filip Jicha do 2014. godine u Kielu

Kralj strijelaca ostaje vjeran Zebrama

Filip Jicha do 2014. godine u Kielu

Adnan Beganović


Češki rukometni reprezentativac i ponajbolji igrač protekle Lige prvaka, Filip Jicha, produžio je ugovor s Kielom do 2014. godine.

Nakon što su momčad njemačkog šampiona napustili Nikola Karabatić i Vid Kavtičnik, čelni ljudi popularnih Zebri napokon su uradili i jedan dobar posao. Svoje zadovoljstvo novim ugovorom nije krio niti sam Jicha koji je za njemačke medije izjavio:

„Presretan sam, ovo je za mene veliki dan. Nadam se da ću i u sezoni ispred nas pružati dobre partije, te se tako odužiti na ukazano povjerenje“.

Češki internacionalac u redove najbolje njemačke momčadi došao je 2007. godine iz Lemga. U prvoj sezoni zbog povrede koljena nije pružao partije koje su se očekivale od igrača njegovog kalibra, ali je zato u prošloj bio uz Karabatića najbolji igrač Zebri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.