Flensburg bolji od Ciudada

Dobar rezultat za Studente

Flensburg bolji od Ciudada

Adnan Beganović

U posljednjem susretu 8. kola Lige prvaka za rukometaše grupe D Flensburg je pred svojim navijačima pobijedio Ciudad Real (25:23).

Domaći rukometaši većim dijelom susreta bili su u vodstvu i na kraju su došli do zaslužene pobjede.

Najefikasniji kod Flensburga bio je Eggert sa 9 golova, dok je Abalo sa 5 golova bio najefikasniji igrač Ciudad Reala.

Ova pobjeda Flensburga dobro je došla i našem predstavniku Bosna BH Gasu. Naime, dva kola prije kraja na tabeli vodi Ciudad sa 13 bodova i najvjerovatnije će španjolska momčad završiti na vodećoj poziciji, dok su Flensburg i Zagreb sa po 12 podova poravnati na drugoj poziciji.

Flensburg do kraja igra sa St.Petersburgom i Bosnom i u ukoliko u oba meča trijumfuje završit će na drugoj poziciji, jer je teško za očekivati pobjedu Zagreba na gostovanju kod Ciudada.

Druga pozicija donosi mnogo, odnosno u osmini finala drugoplasirani će igrati s nekom od trećeplasiranih momčadi iz grupa A, B ili C, a uz to će ravanš susret igrati na svom parketu, što u rukometu jako mnogo znači.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.