Flensburg odigrao za Studente

Liga prvaka za rukometaše

Flensburg odigrao za Studente

Adnan Beganović

Večeras su odigrane dvije utakmice u ukviru 7. kola Lige prvaka za rukometaše, a u onoj nama mnogo zanimljivijoj, Flensburg je u Rumuniji svladao Constantu (32:29) i tako je pomogao Studentima, dok su u grupi C Čehovski Medvedi svladali Valladolid (29:27).

Iako Studenti u subotu gostuju u Zagrebu, sasvim sigurno su svi ljubitelji rukometa u Bosni i Hercegovini sa dosta straha iščekivali rezultat iz Rumunije. Bod ili dva domaću Constantu gurali su ka osmini finala Lige prvaka, dok je našem šampionu takav ishod zatvarao vrata osmine finala najeminentnijeg takmičenja.

No, kako se na kraju ispostavilo, razloga za strah nije bilo jer je Flensburg opravdao ulogu favorita i na kraju sasvim zasluženo svladao rumunjsku momčad.

U grupi C Čehovski Medvedi upisali su domaću pobjedu u duelu sa Valladolidom i tako su zasjeli na čelo tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.