Flensburg opravdao ulogu favorita

Rukometaši Bosne poraženi

Flensburg opravdao ulogu favorita

Edmir Škorić, foto: A. Balić

U okviru 3. kola grupe D Lige prvaka, naš šampion Bosna BH Gas poražen je u duelu sa favoriziranim Flensburgom (23:35).

Njemački predstavnik je u dvorani Mirza Delibašić od prve do posljednje minute dominirao terenom.

Nakon osvojenog boda u duelu protiv Zagreba, puno se očekivalo od izabranika Irfana Smajlagića, no već nakon nekoliko uvodnih minuta, kada su igrači Flensburga imali prednost od pet golova, bilo je jasno da do senzacije neće doći.

Statistički su Nijemci nadigrali bh. predstavnika koji nikako nije imao rješenja za brze kontre Flensburga. Bosna je, uglavnom, golove postizala kroz sredinu, kao i u duelu protiv Zagreba.

Udović je imao nekoliko dobrih odbrana, a vrijedi istaći kako je Smajlagić šansu dao skoro svim svojim igračima. Sredinom drugog dijela se povrijedio Kosta Savić, te je uz pomoć doktora napustio parket.

Posebno raspoloženi kod gostiju su, osim nevjerovatnog Beutlera, bili Eggert i Hansen koji su postigli osam, odnosno devet golova. U redovima Bosne najefikasniji je bio Karačić sa sedam postignutih  golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.