Flensburg s dva gola prednosti ide u Skoplje

Petar Angelov s odbrana donio Vardaru dobar rezultat

Flensburg s dva gola prednosti ide u Skoplje

U posljednoj utakmici četvrtfinala rukometne Lige prvaka Flensburg je sa 24:22 slavio protiv Vardara.

Njemački klub je bolje otvorio utakmicu, poveo je sa 5:2, i tu prednost je držao sve do 8:5 kada je Vardar zaigrao mnogo bolje i uspio je stići rezultat. Makedonci su do kraja prvog poluvremena uspjeli i preokrenuti rezultat i otići na odmor sa prednošću od jednog gola (14:13).

Drugo poluvrijeme Vardar je otvorio sa 2:0 i otišao na prednost od tri gola, ali se domaćin nije predavao. Uz veliku podršku domaćih navijača i slabu realizaciju sedmeraca gostiju Flensburg je preokrenuo rezultat u svoju korist.

Vardar je promašio čak tri sedmerca, a Flensburg je to iskoristio i otišao na četiri gola prednosti. Ključni igrač Vardara bio je Petar Angelov koji je imao sjajno večer, završio je utakmicu sa 18 odbrana.

Vardar je u posljednjih pet minuta zaigrao vrlo dobro i uspio je smanjiti prednost a samo dva gola zaostatka, a u 20 sekundi prije kraja Karačić je imao i loptu za minus jedan, ali je slabo šutirao.

Revanš utakmica je već u subotu u Skoplju gdje će Vardar uz podršku navijača pokušati napraviti još jedno iznenađenje i izboriti plasman na Final Four.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.