Flensburg sve dalje od borbe za titulu

Flensburg sve dalje od borbe za titulu

U derbiju 21. kola rukometne Bundeslige RN Lowen je kao gost savladao ekipu Flensburga kojoj su sada šanse za naslov prvaka znatno umanjene u odnosu na prvoplasirani Kiel. 

Lowen je predvođen sjajnim Niklasom Landinom na golu, koji je skupio 12 odbrana, slavio u Flensburgu sa 27:23. Uwe Gensheimer je postigao sedam golova, Alexander Petersson je dodao pet, dok je Lasse Svan Hanssen sa osam golova bio prvo ime Flensburga. 

Gostujuću pobjedu je upisao i Fuche Berlin protiv Goppingena rezultatom 26:24. Konstantin Igropulo je sa devet golova predvodio goste iz Berlina do pobjede, a Goppingenu nije pomogao ni sjajni Primož Prost koji je imao čak 17 odbrana. 

Jedinu domaću pobjedu večeras je upisao Magdeburg protiv Hannovera sa 32:25. Gerrie Ejliers je sa 16 odbrana dominirao na golu Magdeburga, a Robert Weber je sa sedam golova bio najzapežniji u napadu. Johanssen i Patrail su kod gostiju postigli po pet golova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.