Flensburg u derbiju bolji od Kiela

Rukometna liga Njemačke

Flensburg u derbiju bolji od Kiela

S. Bošković

Ekipa Flensburga u derbiju trećeg kola Bundeslige savladala je ekipu Kiela rezultatom 30:25.

Gosti nisu za poraz znali posljednjih sedam utakmica, no domaći tim to nije zabrinjavao. Od prve minute su bili bolja momčad, te su nakon pola sata igre imali prednost od tri gola razlike, 15:12. U nastavku Kiel nije uspio doći do preokreta, i poraženi su sa 30:25 (15:12, 15:13).

Domaćine je do pobjede vodio Eggert sa devet postignutih pogodaka, dok je kod gostiju najefikasniji bio Domagoj Duvnjak sa četiri postignuta pogotka.

Ovom pobjedom Flensburg se priključio ekipi Melsungena, koja je jedina neporažena nakon prva tri kola rukometne lige Njemačke.

Bundesliga, treće kolo:
Flensburg - Kiel 30:25 (15-12, 15:13)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.