Francuskinje nove prvakinje svijeta u rukometu

U finalu bolje od Norvežanki

Francuskinje nove prvakinje svijeta u rukometu

S. Mlaćo

Rukometašice Francuske nove su prvakinje svijeta. Naime, one su večeras u kvalitetnom meču savladale Norvešku 23:21, te tako po drugi put došle do naslova prvaka.

Nakon prvog poluvremena bilo je 11:10 za Francusku, a i u drugom poluvremenu se igralo gol za gol. Ipak, više znanja i sreće pred sami kraj imale su Francuskinje i na kraju zasluženo slavile.

Kod novih svjetskih prvakinja sa po četiri pogotka istakle su se Hudette i Pineau, dok je kod Norvežanki najefikasnija, ujedno i na cijelom meču, bila Nora Mork sa osam golova.

Nešto ranije u susretu za treće mjesto Holandija je savladala Švedsku 24:21 (14:8).

Finale Svjetskog prvenstva:

Francuska - Norveška 23:21 (11:10)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi