Füchse Berlin bolji od Wetzlara uz dva gola Harmadića

Pobjeda gostiju

Füchse Berlin bolji od Wetzlara uz dva gola Harmadića

M. Maksimović

U prvoj utakmici 30.kola njemačke Bundeslige, Füchse Berlin je u gostima pobjedio Wetzlar Adnana Harmandića 27:25. Većim dijelom utakmice imali smo rezultatsku klackalicu u kojoj niti jedna ekipa nije uspijevala ostvariti osjetniju prednost.

Gosti prvi put imaju četiri razlike u u 47. minuti nakon gola Igropula. Ta prednost na kraju će se pokazati je bila presudna za dajni tok utakmice u kojoj Wetzlar stalno bio u zaostatku. 

 

U domaćoj ekipi po četiri gola su postigli Steffen Fäth, Philipp i Michael Müller, dva je dodao Adnan Harmandić. Pobjednički sastav je predvodio ubjedljivo najbolji strijelac Konstantin Igropulo sa devet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.