Gobac se zahvalio Maglajliji i Bašiću

Smijene na klupi Zagreb CO

Gobac se zahvalio Maglajliji i Bašiću

Adnan Beganović

Zoran Gobac, alfa i omega hrvatskog rukometnog prvaka Zagreb CO, samo nekoliko dana pred prvi duel s Barcelonom u okviru osmine finala Lige prvaka, smijenio je cijeli stručni štab.

Bh. stručnjak Senjanin Maglajlija, Mirko Bašić i Božidar Jović od danas su bivši, a još uvijek se ne zna ko će sjesti na užarenu trenersku klupu Zagreb CO.

"Uprava nas je postavila na tu funkciju, uprava nas je smijenila i ne vidim u tome ništa sporno iako mi nije potpuno jasno zašto se to baš sada dogodilo. Mirko i ja smo radili najbolje što smo mogli, trudili smo se biti odgovorni i bili smo autonomni u donošenju odluka. Ne zamaram se previše razlozima, najvažnija je dobrobit momčadi. Ako treba, preuzet ću bilo koji posao u klubu, čak i kao pomoćni trener. Nije mi to ispod časti", rekao je razočarani Maglajlija za Jutarnji list nakon što je saznao da je dobiio otkaz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.