Gobac: SEHA starta u subotu

Gobac: SEHA starta u subotu

Adnan Beganović

Regionalna rukometna liga, ipak, će startati ovog vikenda, tako barem glase posljednje informacije koje dolaze iz Zagreba.

Situacija oko SEHA lige mijenja se iz sata u sat. Jučer su dolazile informacije da će se 1. kolo možda i preskočiti, te da će se narednog vikenda igrati redovno 2. kolo, no danas stvari izgledaju drugačije.

Naime, navodno je i naš prvak Bosna BH Gas poslao načelnu saglasnost za igranje tako da će se u subotu igrati tri utakmice 1. kola i to Borac - Vardar, Metalurg - Bosna i Lovćen Tatran. Duel Izviđača i Sutjeske odgođen je zbog učešća Nikšićana u Challenge Cupu, dok su još uvijek sporne utakmice Zagreba i Partizana, te Crvene zvezde i Nexea.

Dopredsjednik Rukometnog saveza Hrvatske, Zoran Gobac, tvrdi da će se liga igrati pa makar brojala i 10 klubova.

"U utorak ćemo donijeti konačnu odluku o svemu. Naime, taj dan biće održan sastanak lige i svih saveza osnivača iste. Hoće li biti liga 10 ili drugačije, vidjet ćemo kada dobijemo konačne odgovore. Službeno još niko nije rekao 'ne' i sigurno je da će se liga igrati", za Sportske novosti je rekao Zoran Gobac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti