Goppingen skinuo skalp HSV-u

Bundesliga, 9. kolo

Goppingen skinuo skalp HSV-u

Adnan Beganović

U okviru 9. kola najjače evropske rukometne lige, njemačke Bundeslige, Goppingen našeg Enida Tahirovića pred svojim navijačima je napravio pravi mali podvig pobijedivši favorizirani HSV (36:35).

Momčad našeg Enida Tahirovića vodila je tokom cijelog susreta. Sjajno su otvorili susret te poveli sa 7:1 i 10:4 da bi na poluvrijeme otišli sa četiri gola razlike (19:15). Sedam minuta prije kraje utakmice izabranici Velimira Petrovića imali su četiri gola razlike (34:30), ali onda HSV pravi 4:0 i dovodi utakmicu u neizvjesnost. Međutim, osam sekundi prije kraja Thiede postiže pogodak za veliko slavlje Goppingena. Nekadašnji kapiten naše reprezentacije, Enid Tahirović, skupio je 11 odbrana, dok je s druge strane Bitter imao 8 uspješnih intervencija.

Kiel je u 9. kolu je na gostovanju imao dosta problema sa Magdeburgom, ali ipak su na kraju popularne Zebre uspjele trijumfovati (30:29). Kod Magdeburga najefikasniji je bio Rojewski sa 9 postignutih golova, dok je sa 7 golova kod Kiela najučinkovitiji bio Jicha.

Rukometna Bundesliga, rezultati 9. kola:

Goppingen – HSV 36:35
Magdeburg – Kiel 29:30
Lemgo – Groswallstadt 25:20

Poredak:
Kiel 17, HSV 14, Goppingen 14, Lemgo 13, Lowen 12...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.