Goppingen u derbiju bolji od Flensburga

Rukometna Bundesliga, 18. kolo

Goppingen u derbiju bolji od Flensburga

Adnan Beganović

U okviru 18. kola rukometne Bundeslige odigrana su dva susreta. Goppingen nešeg Enida Tahirovića pobijedio je Flensburg (30:27), dok je Gummersbach kojeg s klupe predvodi Sead Hasanefendić bio bolji od Dusseldorfa (32:28).

U derbi susretu 18. kola rukometne Bundeslige Goppingen je slavio protiv Flensburga te tako "skočio" na treću poziciju bundesligaške tabele. Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bio je Lars Kaufman s 9 postignutih pogodaka, dok je za poražene sa 12 golova najučinkovitiji bio Lars Christiansen.

Dusseldorf i Gummersbach odigrali su izjednačenu utakmicu. Na odmor se otišlo pri rezultatu 13:13, a pobjednik je odlučen u finišu susreta kada kod rezultata 22:22 izabranici Seada Hasanefendića prave seriju od 6:1 te tako dolaze do nedostižne prednosti. Kod Dusseldorfa najefikasniji su bili Hegemann i Sulc, sa po 6 postignutih golova, dok je Gummersbach predvodio Viktor Szilagy sa također 6 postignutih pogodaka.

Rukometna Bundesliga, 18. kolo:
Goppingen - Flensburg 30:27
Dusseldorf - Gumersbach 28:32

Poredak: HSV 31 (-1), Kiel 30 (-1), Goppingen 27, Flensburg 26, Lowen 25 (-1)...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.