Goraždanke nanijele Katarini prvi poraz

Slavila i Krivaja, Mira, Zrinjski, te Ljubuški

Goraždanke nanijele Katarini prvi poraz

Adnan Beganović

Odigrano je pet utakmica 3. kola Premijer lige za rukometašice, a prvi poraz pretrpjela je Katarina, koju je u Mostaru savladalo Goražde (27:21).

U duelu dvije neporažene ekipe u prva dva kola slavile su rukometašice Goražda i to sasvim zasluženo. Tokom prvih 30 minuta vodila se izjednačena borba na parketu, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 12:12. U drugom dijelu Goraždanke su ubacile u brzinu više i predvođene raspoloženom Mersihom Sarajlić stigle su do pobjede.
 
Kod pobjedničke ekipe najefikasnije su bile već pomenuta Sarajlić sa 10, te Pleh sa 5 i Hadžimusić sa 3 gola, dok su Turudić sa 10, te Jarak i Krešić sa po 3 gola bile najefikasnije kod Katarine.
 
Do novih pobjeda stigle su i rukometašice Mire, te Krivaje iz Zavidovića, koje se nalaze na čelu tabele sa tri pobjede iz isto toliko susreta. Mira je na domaćem terenu savladala Jedinstvo iz Brčkog (26:14), dok je Krivaja također pred domaćom publikom bila bolja od Lokomotive (33:20).
 
Rukometašice Zrinjskog su na teškom gostovanju na Ilidži bez većih problema savladale istoimenu domaću ekipu (30:19), Ljubuški je bio bolji od Živinica (37:31), dok će Borac i Hrasnica svoj susret odigrati sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti