Goraždanke pobjegle iz opasne zone
Detalj sa večerašnje utakmice

Lokomotiva pala u Goraždu

Goraždanke pobjegle iz opasne zone

A. Beganović

U zaostaloj utakmici 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometašice Goražda pred svojim navijačima su savladale Lokomotivu iz Mostara (29:21).

Rukometašice Goražda u derbiju začelja savladale su mostarsku Lokomotivu, te su tako pobjegle iz opasne zone i sada se nalaze na 8. mjestu premijerligaške tabele.

Iako se očekivala neizvjesna utakmica domaće rukometašice tokom svih 60 minuta bile su bolje i na kraju su sasvim zasluženo stigle do druge pobjede u prvenstvu.

Nerješiva enigma za izabranice Omera Omerovića bile su Alma Dervišević i Mersiha Sarajlić. Prva je postigla 11, a druga 10 golova, dok je večeras u redovima domaćih dobru partiju pružila i Enisa Čosović, koja je 6 puta tresla protivničku mrežu.

S druge strane kod gošći su najefikasnije bile Maja Knezović sa 7, te Lajla Džafić sa 5 postignutih golova.

Premijer liga za rukometašice, 5. kolo:
Goražde - Lokomotiva 29:21 (13:10)
GORAŽDE: Borčak, Alikadić, Odžaković, Sarajlić 10, Hubanić 1, Mehanović, Nuhanović, Dervišević 11, Šovšić, Zorlak, Hadžiahmetović, Čosović 6, Đogo, Popović 1, Dervišević Amela, Hrelja. Trener: Ibrahim Popović
Isključenja: 6 minuta. Sedmerci 2 (2)
LOKOMOTIVA: Lerić, Marić, Špago, Knezović 7, Palikuća 1, Taslidža 3, Tanović, Isić 1, Demić 1, Džafić 5, Kasumačić 3, Lerić, Zelić, Špago Zijada. Trener: Omer Omerović.
Isključenja: 8 minuta. Sedmerci 3 (1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.