Gorenje traži trijumf protiv Kielcea

Liga prvaka za rukometaše

Gorenje traži trijumf protiv Kielcea

Adnan Beganović

U okviru 8. kola grupe B rukometne lige prvaka danas će u Velenju snage odmjeriti domaće Gorenje i Kielce.

Gorenje u ovaj susret ulazi sa samo jednim ciljem, a to je pobijediti izabranike Bogdana Vente te tako ostati u utrci za 4. mjesto koje vodi u osminu finala Lige prvaka.

Našem predstavniku, Bosna BH Gasu, najviše bi odgovarala pobjeda Kielcea koje je u ovom trenutku igrački jače, no ukoliko uzmemo u obzir činjenicu da je prvi susret ove dvije momčadi igran u Poljskoj, domaći sastav rješio u svoju korist u posljednjim momentima (23:21), onda možemo reći da nas najvjerovatnije ponovo očekuje neizvjestan meč u kojem nema favorita.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.