Gradačac slavio u Goraždu, a Čelik u Mostaru

Pobjede i Maglaja, Vogošće, te Gračanice

Gradačac slavio u Goraždu, a Čelik u Mostaru

A. Beganović

U okviru 21. kola Premijer lige za rukometaše odigrano je pet susreta, a u derbiju začelja Gradačac je u Goraždu bio bolji od domaće momčadi (28:24).

Rukometaši Gradačca su stigli do velike pobjede u borbi za goli premijerligaški život i to protiv izravnog konkurenta. Većim dijelom susreta rukometaši Gradačca su u Goraždu bili u rezultatskoj prednosti, pa su na kraju zasluženo slavili.

Nenadović i Doborac sa po sedam pogodaka bili su najefikasniji kod Gradačca, dok su Bukva i Žiga sa po pet pogodaka bili najefikasniji kod Goražda.

Do veoma bitne pobjede u borbi za doigravanje stigli su rukometaši Čelika, koji su u Mostaru bili bolji od Zrinjskog (30:28). Kadić sa deset, te Martić sa osam pogodaka bili su najefikasniji kod Čelika, dok su Džeba sa osam, te Mandarić sa šest bili najučinkovitiji kod Plemića.

Vogošća je na domaćem terenu savladala Slogu (33:31), Gračanica je bila bolja od Čapljine (42:34), dok je do važnih bodova u borbi za opstanak stigao Maglaj, koji je u Zavidovićima bio bolji od Krivaje (25:24).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.