Gradačačani remizirali u Osijeku

U sklopu priprema

Gradačačani remizirali u Osijeku

Edmir Škorić

Rukometaši Gradačca u subotu su nastavili sa pripremnim utakmicama. U Osijeku su remizirali sa istoimenim domaćinom rezultatom 26:26.

Osijek je u subotu na svom parketu ugostio rukometaše Gradačca, koji su i ovaj put pokazali da ne zaslužuju biti na dnu rukometne Premijer lige BiH.

Iako bez nekoliko igrača, Gradačačani su skoro došli do pobjede. U posljednjoj minuti RK Gradačac je imao prednost od 26:25, da bi domaćima bio dosuđen sedmerac iz kojeg su uspjeli poravnati rezultat. Utakmica je bila nepredvidiva i dosta neizvjesna, a najviše pogrešaka moglo se vidjeti u odbrani i jednih i drugih, što je zapravo i rezultirao velikim brojem golova. Treba napomenuti da se u prvom poluvremenu ozlijedio iskusni Rašid Osmanović, pa ostaje nada da se ne radi o ozbiljnijoj ozljedi.

Gostima iz Gradačca ostaje žal, no i ovako su napravili dobar rezultat i prije svega pružili dobru igru. Podsjetimo, samo nekoliko dana ranije RK Gradačac je na gostovanju kod Konjuha u Živnicama pobijedio sa osam razlike (30:22).

Pripremne utakmice nastavljaju se već u srijedu, kada bi Gradačačani trebali gostovati banjalučkom Borcu, iako to još uvijek nije službeno, dok je subota rezervisana za revanš sa rukometašima Konjuha.

Grbić je bio najefikasniji u redovima gostiju sa šest golova, dok su Sijaković i Kulenović postigli po pet golova, tri je postigao Puljizović te Halilković, dva Kadić te po jedan Žarković i Osmanović. Treba napomenuti da Gradačačani nisu uspjeli realizovati pet sedmeraca.


Pripremni meč:

RK Osijek - RK Gradačac 26:26 (15:12)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.