Gradačcu derbi začelja, Derventa slavila u Živinicama

Gradačcu derbi začelja, Derventa slavila u Živinicama

A. Beganović

U okviru 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigran je derbi začelja u kojem su rukometaši Gradačca savladali Krivaju (32:27).

Do velike pobjede u borbi za goli premijerligaški život stigli su rukometaši Gradačca, koji su pred svojim navijačima savladali Krivaju iz Zavidovića.

Damir Halilković sa devet, te Haris Pedić sa sedam pogodaka su bili najefikasniji kod Gradačca, dok su Benjamin Čičkušić sa 11, te Ferid Avdić sa pet pogodaka bili najučinkovitiji kod Krivaje.

U Živinicama su snage odmjerili Konjuh i Derventa, a slavila je gotujuća ekipa rezultatom 24:23. Goran Zemunović sa devet, te Stanko Stanković sa pet pogodaka su predvodili Derventu, dok je Hariz Begić sa sedam pogodaka bio najefikasniji kod Konjuha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.