Gummersbach iznenadio u Hamburgu

Bundesliga

Gummersbach iznenadio u Hamburgu

Adnan Beganović

U prvom susretu 22. kola njemačke rukometne lige Gummersbach je na gostovanju poijedio HSV (39:31) te tako napravio jedno od najvećih iznenađenje u ovoj sezoni.

Izabranici Sead Hasanefendića pobjedom u Hamburgu dodatno su zakomplikovali borbu za titulu.

Početak susreta nije dao naslutiti da će se Gummesbarch doći do velike pobjede. HSV je bolje otvorio susret i nakon 9 minuta poveo je sa 6:3, no izabranici Seada Hasanefendića nakon toga u samo tri minute postigli su četiri pogotka te po prvi put poveli. Malo zatim Gummersbach je pobjegao na tri gola prednosti ali HSV se uspjeva vratiti pa se na odmor odlazi pri nerješenom rezultatom (17:17).

U drugom dijelu na parketu je postojala samo jedna momčad. Sjajnom igrom Gummersbach je u 50. minuti došao do prednosti od 6 golova (30:24), a tri minuta prije kraja gosti su imali najveću prednost (38:28).

Kod Gummersbacha najefikasniji je bio Vedran Zrnić sa 12 postignutih pogodaka, dok je kod HSV sa 11 golova najučinkovitiji bio Hans Lindberg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.