Gyor u finalu Lige prvaka

Braniće naslov prvaka Evrope

Gyor u finalu Lige prvaka

M. Šljivak

Rukometašice mađarskog Gyora prve su finalistice Lige prvaka za ovu sezonu. Aktuelne prvakinje Evrope danas su u polufinalu Final Foura koji se igra u Budimpešti savladale ruminski CSM Bukurešt rezultatom 26:20.

Gyor je odlično otvorio meč. Odmah na otvaranju su rukometašice ovog tima stvorile tri gola prednosti i bez većih problema su je održavale tokom prvog poluvremena. Uspijevale su rumunske rukometašice da povremeno dođu do minus jedan, ali se na poluvrijeme otišlo vodstvom Gyora od dva gola razlike, 12:10.

Nastavak donosi preslikanu igru iz prvog poluvremena. Gyor je vodio, CSM Bukurešt je stizao do minus jedan, ali snage za preokret rukometašice ovog tima nisu imale, a nekoliko dobrih odbrana je u ključnim momentima imala i golmanica Grimsbo.

Na krau je Gyor bez većih problema priveo meč kraju i na kraju su došle do plasmana u treće uzastopno finale, a u ovom će braniti titulu najbolje ekipe u Evropi.

Najefikasnija u pobjedničom timu danas e bila Nycke Goot sa sedam golova, Oftedal i Gorbicz su dodale po pet, dok je kod Bukurešta Cristina Neagu postigla šest golova, ali iz čak 16 pokušaja.

U finalu će Gyor igrati protiv pobjednika duela Rostov - Vardar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi