Gyula Gal potpisao za Zagreb

Hrvatski prvak pronašao zamjenu za Lokea

Gyula Gal potpisao za Zagreb

Adnan Beganović

Mađarski pivot Gyula Gal nova je akvizicija Zagreba. Dugogodišnji mađarski reprezentativac potpisao je ugovor sa hrvatskim rukometnim prvakom.

Ugovor je potpisan na godinu i pol sa mogučnoću produženja saradnje na još jednu godinu. Tako je Zagreb rješio pitanje pivota za nastavak evropske sezone, s obzirom da je dosadašnji prvi pivot hrvatskog kluba Frank Loke suspendovan na devet mjeseci.

Gyula Gal u Zagreb dolazi iz Tatabanyje u kojoj je posljednjih pola godine proveo kao pozajmljen igrač od strane višestrukog prvaka Mađarske Veszprema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti