Halil Jaganjac pronašao novi klub

Trenutno nastupa za Nexe

Halil Jaganjac pronašao novi klub

Admin Čaušević

Reprezentativac Hrvatske u rukometu, Halil Jaganjac, je pronašao novi klub.

Jaganjac koji je trenutno nastupa za Nexe će karijeru nastaviti u Poljskoj. Njegov naredni klub će biti Lomza Vive Kielce.

Predsjednik poljskog kluba Bertus Servaas je nedavno potvrdio kako traju pregovori s nekoliko igrača, a jedan od njih je i Jaganjaca.

Ovaj 23-godišnjak je već nekoliko mjeseci na radaru Kielcea, a kako sada stvari stoje obje strane su uspjele pronaći i zajednički jezik.

Jaganjac je već potpisao ugovor s novim klubom i to od naredne sezone te je samo pitanje vremena kada će sve biti ozvaničeno.

Iako je poprilično mlad ovaj sjajni rukometaš je već igrao van Hrvatske jer se još 2016. godine priključio PSG-u, zatim je nastupao za Metalurg u Sjevernoj Makedoniji, nakon čega se vratio u Nexe potpisavši za Nexe.

U međuvremenu je postao i reprezentativac Hrvatske. Do sada je dres Kauboja noasio 12 puta uz 31 postignut gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi