Hamburg bolji od Flensburga

Četvrtfinale Lige prvaka

Hamburg bolji od Flensburga

Adnan Beganović

Večerašnjom utakmicom njemačkih rukometnih klubova, Flensburga i Hambuga, započela je četvrtfinalna faza Lige prvaka. Hamburg je sjajnom igrom pobijedio domaće rukometaše Flensburga (25:28), te tako stekao ogromnu prednost pred revanš susret.

Od samog početka utakmice rukometaši Hamburga su bili bolji, pa su tako u 9. minuti susreta poveli sa 5:1. Na odmor se otišlo pri rezultatu 14:12 za gostujuću momčad.

Nošeni frenetičnom podrškom sa tribina rukometaši Flensburga u 41. minuti susreta dolaze do preokreta i prvog vodstva na utakmici (17:16). Međutim, nakon toga gosti dodaju u višu brzinu i sasvim zasluženo na kraju se raduju.

Najbolji kod domaćih bio je Carlen sa 7 golova, dok su Hamburg do pobjede predvodili Gille i Lijewski sa po 5 postignutih golova.

Četvrtfinale lige prvaka, prva utakmica:
Flensburg – Hamburg 25:28 (12:14)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti