Hamburg prvi, Medvedi pred ispadanjem

Liga prvaka za rukometaše

Hamburg prvi, Medvedi pred ispadanjem

Adnan Beganović

Rukometaši njemačkog Hamburga u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka pobjedili su sinoć Chehovske Medvede i tako osigurali prvu poziciju u grupi 1. 

Utakmica je bila neizvjesna od samog početka, a ruska ekipa imala je u nekoliko navrata i po dva gola viška. Ovom pobjedom Hamburg se kvalificirao u četvrtfinale Lige prvaka, dok Medvedi u slučaju pobjede Portlanda nad Kopenhagenom završavaju takmičenje.

Najbolji u redovima Hamburga bili su Lindberg sa 8, te Lacković sa 6 golova, dok su rusku ekipu predvodili Igropulo i Kamanin sa po 7 golova.

Liga prvaka, grupa 1
Hamburg – C. Medvedi 32:31 (16:15)

Poredak: Hamburg 10, C. Medvedi 6, Portland 6 (-1), Kopenhagen 0 (-1)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.