Harmandić: Biće neizvjesno do kraja

Liga prvaka za rukometaše

Harmandić: Biće neizvjesno do kraja

Adnan Beganović

RK Bosna BH Gas večeras u 18 sati u Velenju u okviru Lige prvaka igra utakmicu 2. Kola protiv domaćeg Gorenja, koje je u prvom kolu poraženo u Polkskoj od Kielcea.

Utakmica u kojoj naš prvak ne može puno izgubiti, a eventualnom pobjedom dobio bi jako mnogo, dok s druge strane Gorenje večeras nema pravo na kiks. U redovima slovenačkog prvaka pribojavaju se našeg predstavnika, a o tome svjedoće i izjave trenera Gorenja Ivice Obrvana i jednog od boljih igrača slovenačke momčadi, reprezentativca Bosne i Hercegovine Adnana Harmandića.

„"Očekuje nas možda i teža utakmica od one u Kielceu, jer Bosna je pokazala svoje mogućnosti pobijedivši francuski Chambery. To je jedna nova ekipa, sa nikad većim klupskim budžetom, te sa mladim i nepotrošenim igračima koji su znatno ubrzali Bosninu igru. Sigurno je da ako želimo plasman među 16 najboljih u Ligi prvaka današnju utakmicu moramo da dobijemo. Nastojat ćemo da meč dočekamo kako fizički, tako i psihički potpuno spremni", rekao je trener Gorenja Ivica Obrvan , dok je Harmandić istakao:

"Bosnina ekipa je u potpunosti izmijenjena u odnosu na onu u kojoj sam ja igrao prije 2-3 sezone. Ova ekipa igra prilično brz rukomet, što prije baš i nije bio slučaj. Očekujem da bi mogli imati problema protiv njih, možda i većih nego protiv Vive Kielcea. U svakom slučaju, bit će to težak i rezultatski otvoren meč."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.