Holandija lako protiv Srbije, sigurna pobjeda Slovenije

Svjetsko prvenstvo za žene

Holandija lako protiv Srbije, sigurna pobjeda Slovenije

E. Oštraković

Odigrane su četiri utakmice na Svjetskom prvenstvu za žene a viđeno je nekoliko zanimljivih rezultata.

Pobjede su ostvarile rukometašice Konga, Slovenije, Rusije i Holandije.

Kongo je u jako tijesnoj utakmici uspio da ostvari pobjedu protiv Kine. Nakon što su gubili sa 11:10 u prvom poluvremenu, reprezntativke Konga uspjele su da ostvare pobjedu od 25:24.

Slovenija je bila ubjedljiva i to protiv Kube. Nakon prvog poluvremena se nije činilo da će to biti ubjedljiva pobjeda jer je bilo 17:15 za Sloveniju. Ipak u drugom poluvremenu su pokazale svoju silu, te su ostvarile pobjedu od 39:26.

Rusija se poigrala sa Japanom. Iako je prvo poluvrijeme završeno rezultatom 16:16, u drugom poluvremenu su Ruskinje primile samo sedam a postigle 17 golova, te su ostvarile pobjedu od 33:23.

Holandija je ostvarila ubjedljivu pobjedu protiv Srbije. Veća nakon prvog poluvremena bilo je 20:12, a u drugom poluvremenu samo su potvrdile pobjedu. Na kraju je bilo 36:23.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi