Hrvatska bolja od BiH, Klis nije mogao sam

Međunarodni turnir u Bugojnu

Hrvatska bolja od BiH, Klis nije mogao sam

Jutros je u Bugojnu počeo VI. Međunarodni rukometni turnir "Rukomet je moja budućnost", a na samom otvaranju snage su odmjerile juniorske selekcije Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a sasvim očekivano pobjedu su odnijeli reprezentativci Hrvatske rezultatom 30:25.

Na samom startu Hrvati su poveli 5:2, a zatim 7:2, međutim naši momci su nisu predavali, te su došli na minus dva, bilo je 9:7.

Ipak, na pauzu se otišlo pri rezultatu 15:11 za naše komšije.

U drugom dijelu sličan meč, te na kraju zaslužena pobjeda nada Hrvatske 30:25.

Kod Hrvatske se istakao Zvonimir Šafranko Rudolf sa sedam pogodaka, dok je Mileta Fran dodao pet. Najefikasniji igrač meča dolazi iz redova naše selekcije, a to je Edin Klis sa čak 13 pogodaka. Po dva su dodali Hadžić, Dugajlić i Kadrić.

Međunarodni rukometni turnir "Rukomet je moja budućnost":

Hrvatska - Bosna i Hercegovine 30:25 (15:11)

Hrvatska: Lučin, Džaja 1, Starčević 1, Martinović 2, Bezer, Mileta 5, Šafranko 7, Ljubić, Nćinović 1, Sirotić 3, Alilović, Sinčić 2, Koler 3, Maraš 3, Greganić 2, Purić.

Bosna i Hercegovine: Omerović, Hodžić, Hadžić 2, Ombaša 1, Mehinagić, Isaković 1, Kendić 1, Selimović, Dugajlić 2, Lovrić, Malbašić 1, Faljić 1, Klis 13, Mehmedović, Kadrić 2, Hasić 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi